Close
Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.
Hľadanie
Rss

Blog príspevky '2021' 'jún'

Český výrobca SENSOR, vás nadchne designem aj materiálmi!
Český výrobca SENSOR, vás nadchne designem aj materiálmi!

Cyklistická kolekcia

Dajte si POZOR! Cyklistická kolekcia od Sensoru by sa ľahko dala považovať za doping. Pohodlím a funkčnosťou totálne búra všetky tabuľky. Poriadne si dupnite, trebárs aj do kopca. Keď chcete poriadne oblečenie, tak ho tiež musíte dostať.

Sensor sa stal za dobu svojej existencie synonymom funkčného termoprádla, ponožiek, cyklistického oblečenia a dobrej nálady. Za vznikom značky Sensor stála túžba vyrobiť termoprádlo vysoko funkčné a pritom príjemnejšie ako myší kožúšok. V priebehu svojej existencie značka Sensor dosiahla mnoho pozoruhodných úspechov a stala sa lídrom na poli funkčného oblečenia v Českej aj Slovenskej republike. Ako prvá získala licenciu firmy Dupont na termoprádlo Coolmax, prvá zaviedla ploché švy do celej kolekcie, patrí im primát v použitia bonded technológie v spracovaní úpletu. V neposlednej rade Sensor zaviedol do textilného businessu plného unavených ľudí, do tejto doby málo vídané javy, ako: usmievavé tváre, veselé slečny v ľubezných handrách, seba iróniu a úvody katalógov, ktoré se dajú dokonca aj prečítať.

FUNKČNÉ OBLEČENIE SENSOR TERAZ KÚPITE SO ZĽAVOU 20%!

FLYSTORK RECENZIE 4. DIEL
FLYSTORK RECENZIE 4. DIEL

Ďalší model, ktorý prešiel našou skúškou je bicykel SCOTT SPARK 940 modelové rady 2021.

Na doporučenie nášho technika prerobené kolesá na bezdušový systém, ktorý je možné aplikovať na takmer akékoľvek bicykle.
Teleskopická sedlovka, karbónový rám, stredový tlmič Fox v kombinácii s prednou vidlicou rockshox, oba tieto tlmiče ovládané jedinečným patentom od Scotta - Twin lock, keď jednou páčkou sa dajú z riadidiel nastaviť tri polohy tuhosti tlmičov a celkové osadenie pohonu na SRAM NX 1x12. Všetky tieto fakty robia z tohoto bicykla neprekonateľného spoločníka na vaše jazdy.
✅ Teleskopická sedlovka
✅ Tlmiče si prispôsobujete podľa štýlu jazdy a terénu
Ako sa starať o funkčné oblečenie a akých chýb sa vyvarovať?

Pre správnu funkčnosť športovného oblečenia je potrebné sa o neho adekvátne starať. Vlákna funkčného oblečenia totiž vyžadujú inú starostlivosť, ako zbytok vášho šatníka. Aké pravidlá a zásady teda dodržovať, aby vám športovné oblečenie zostalo funkčné a slúžilo svojmu účelu?

V čom prať?

Na pranie športovného oblečenia používajte vždy pracie prostriedky určené na funkčné prádlo. Sú k funkčným vláknam nejšetrnejšie a svojím zložením podporia ich vlastnosti. Zakúpíte ich klasicky v drogérii alebo v obchodoch s funkčným oblečením.

Na koľko stupňov prať?

Aby vám funkčné oblečenie dlho vydržalo, perte ho v práčke na program Šport, prípadne na jemné pranie na 30°C. To vám bohato postačí na klasické znečistenie.

  • ideálna teplota je 30 až 40°C, podľa konkrétneho výrobcu, ktorý maximálnu teplotu prania udává na štítku

  • pokiaľ volíte program ručne, zamerajte sa aj na nízke otáčky, ideálne 600800

  • skontrolujte pred praním zipsy a kapsy

  • perte oblečenie obrátené naruby

  • neperte prádlo s väčším množstvom iného oblečenia

Vždy ale pre istotu vychádzajte z informácií na štítku. Niektoré prádlo znesie 40°C, iné by ste na podobnú teplotu prania mohli skôr poškodiť. Pokiaľ je teda vaším dobrým zvykom všetky štítky po nákupe ihneď odstrániť, dobre si prehliadnite, aké údaje se na nich uvádzajú, prípadne si štítky vyfoťte.

Ako často prať?

Frekvencia prania se odvíja podľa materiálu, z kterého je oblečenie vyrobené. Niektorým materiálom príliš časté pranie nesvedčí (napr. merino vlna, tá vydrží i niekoľko dní opakovaného nosenia, je naviac prirodzene antibakteriálna).

Polyesteru častejšie pranie nevadí vôbec, kvôli potu môže totiž strácať svoje priedušné vlastnosti.

Vyhnite sa aviváži

Vône unikajúce z vypraného oblečenia zloženého v skryni je určite príjemná. U funkčného prádla si ale dávajte s avivážou pozor. Zatiaľ čo bavlnené tričká môžu byť vďaka nej krásne hebké, vlákna z funkčného prádla naopak obalia a tím narušujú ich pôvodnú funkciu.

Čoho sa vyvarovať?

Aby vám prádlo zostalo dlho funkčné a zachovalé, je potrebné sa vyvarovať i základným chybám, ktoré možno robíte nevedomky:

  • funkčné prádlo nedávajte do sušičky

  • nežehlíte ho, stačí zložit

  • nedávajte ho ani na radiátory alebo sušiť ku krbu, teplotné šoky mu nesvedčia

  • po športovaní nenechávajte oblečenie zapariť v taške, kde by sa množily baktérie, naopak nechajte prádlo dôkladne preschnúť alebo rovno ho vyperte