Close
Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.
Hľadanie
Rss

Blog príspevky '2021' 'február'

Ako sa obliekať na zimné športy?
Ako sa obliekať na zimné športy?

Pohyb na čerstvom vzduchu nás udržuje v kondícii a dobrej nálade. Či sa už vydáte na kolobežku, bicykel alebo pešiu túru, využite funkčného oblečenia k tomu, aby ste svoje obľúbené činnosti a vonkajšie športy, mohli prevádzkovať tiež v zime. Poradíme Vám ako sa obliecť, aby vám tepelné nepohodlie nepokazilo radosť z jazdy.

Využite vrstvenie. Spodná vrstva by mala byť príjemná a funkčná. Kvalitné materiály zabraňujú poteniu... Do zimy sa hodia tričká s prímesou prírodnej vlny merina, ktoré majú dobré termo-izolačné vlastnosti a sú antibakteriálne.

Úlohou druhej vrstvy je udržať telo v teple. K tomu dobre poslúži tenčia funkčná mikina alebo silnejší multifunkčný sveter z mikrofleecu, fleecu či merina.
Vrchná bunda by mala mať vysokú parapriepustnosť, aby sa pot mohol odparovať von. Tomu pomôže i odvetrávanie v podpaží a na bokoch. Zároveň by Vám mala umožňovať slobodu pohybu a dokonale Vás chrániť pred nepriazňou počasia ako je vietor a dášť. Pri výbere hľadajte materiály zo softshellu, pertexu, primaloftu apod.

Veľmi dobre Vám poslúžia softshellové nohavice, pod ktoré si v mrazivom počasí môžete obliecť funkčné spodky. Doporučujeme tiež zimné bežecké legíny, ideálne v spojení s zateplenou sukňou či šortkami, ktoré zaistia tepelný komfort intímnym partiám náchylným k prechladnutiu.

Určite nezabudnite na zateplené cyklistické rukavice z priedušného, vodeodolného materiálu, ideálne s protisklzovou dlaňou. V mrazivom počasí kľudne siahnite po lyžiarskych rukaviciach, pretože ruky si pri jazde na bicykli alebo kolobežke len ťažko zahrejete!

Tiež poriadna čapica je dôležitá, pod helmu sa hodí tenčia čiapka s plochými švy, prípadne multifunkčný šátka, opäť doporučujeme materiály s vysokým podielom merina, a model, ktorý Vám nebude padať do očí.